2.Üye Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Programda ilk olarak Denetle Kurulu Üyemiz Merhum Mustafa Yiğit Ruhuna Fatiha Okundu Van’ımıza has tatlaradan olan Ayran Aşı ikramı edildi ve Özalp-Saray Dernek Genel Sekreteri Mehmet Uçkan sunuculuğunda başlandı.

Açılış konuşması için Özalp-Saray Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Ağar Selamlamanın ardından, Yönetim kurulumuzun 3 aylık çalışma dönemine ait faaliyetlerini kısaca çalışma arkadaşlarım değinecek bu konu hakkında Konuşmayacağım.

Ancak  bu günün mutluluğumu sizlerle paylaşmak istiyorum bu gün burada sizlerle olmaktan, Kutlu Doğum Haftası olması, sizden aldığımız güç ve destekle 10 kız öğrenciye burs vermenin verdiği mutluluğu en önemlisi hepimizi heyecanlandıran umutlandıran BARIŞ SÜRECİ ni destekliyor ve Akil İnsanlar Marmara grubunu derneğimize davet edip bir konferans düşünüyoruz İşet bu yüzden mutluluğumu öncelikle paylaşmak istedim.

Önümüzde birkaç hedeflerimize değinmek istiyorum diyen Başkanı Ağar Özalp ve Saray’da  Sünnet Şöleni yapacağı Akdoğu Derneği ile beraber. Futbol Turnuvası ve  Derneğimize alacağımız araba için az bir zaman kaldı.

Bu gün sizin günüz sizler konuşacaksınız bizler dinleyeceğiz. Bu anlamda Söz sizlerindir. Tekrar toplantıya göstermiş olduğunuz ilgiden ötürü şükranlarımı arz eder, saygılarımı sunarım.

Özalp-Saray Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nihat Bozkuş geçen 3 aylık içinde zamanda yapılan faaliyet Etkinlik ve organizasyonlardan bahsederek, üyeleri konu ile ilgili bilgilendirdi.

Özalp-Saray Derneği Yönetim Kurulu Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Cesim Çiçek geçen 3 aylık içinde zamanda Gelir-Giderler hakkında bilgi veren Başkan Yardımcısı Cesim Çiçek Üyelerin Aidat Ödemeleri Konusunda daha duyarlı olmaya davet etti. Başkan Yardımcısı Çiçek derneğimizin en önemli sorunlarından birisi de üye aidatlarıdır. Önceki toplantımızda da bu durumu dile getirmiştik. Sizler bunu dikkate alıp aidat ödemelerinizdeki artış bizleri memnun etmiştir. Ve şimdi aramızda  Toplantıya katılan iş adamlarımızdan Sn. Nevzat Makar, Sn. Nazım Karakoç ve Sn. Erol Temel Dernek Arabası için bağışta bulundular ve Üye aidat ödemesini yapıldı.Bağışta bulunan ve Üyelerimizden üye aidatları ile ilgili anlayışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Dedi

Özalp-Saray Derneği Denetleme Kurulu Üyesi Haluk Şakar Gerek  dernek faaliyetleri gerek sizin derneğinize sahip çıkmanız Denetle Kurulunu işlerini kolaylaştırdığı gibi bu derneği ölümsüzleştirir ve öyle inanıyorum ki dernekçilik konusunda paten alınması gereken bir derneğimiz var her şey gözler önün dedir fazla zamanınız almak istemiyorum. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim diyerek sözlerine son verdi.

Özalp-Saray Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Merey Dernek kurmak beli amaç ve ihtiyaçtan doğduğunu bunu farklı alanlara çekmenin hiçbir anlamı olmadığı gibi ve hiçbir şey de kazandırmaz. Hepimizde lazım olduğunda ihtiyaçlarımızı gideriyoruz. Gerek Düğün Gerek Taziye Gerek Sünnet Yani Kimin ihtiyacı olmuşta dernek kapılarını açmamış bu anlamda derneğimize sahip çıkıp en güzel şeklide korumalıyız. Hepinize Teşekkürler.

Savatlı Dernek Başkanı Ecevit Taştı örnek alınması gereken bir dernek üyesi olması hasebiyle sizleri ve yöneteni cani gönülden kutluyorum kendimize örnek alacağımız bir dernek bir dayanışma sergilenmektedir. Dernekçiliğe ve zorluklarına değinen Başkan Ecevit Taştı Barış Surecine ve Akli İnsanlar komisyonun Derneğe davet edilmesi konferans düzenlemesi apayrı bir mutluluk verici Derneğin çalışmalar etkinlikleri ortada bizde Özalp’in Köy derneği olarak bundan sonra dayanışma içerisinde olacağız Bizi davet etmenizden duyduğum mutluluğu tekrar paylaşarak Yönetimim adına şükranlarımı sunuyorum başarıların devamını diyorum.

Her Zamanki gibi kapanış konuşmasında mikrofon  uzatılan Onursal Başkan Ekrem Eralmaç Sizlerin teveccühleri ile güzel bir atmosferde, olgun bir  anlayış içerisinde, geniş bir katılımla yapılan üye bilgilendirme toplantısına göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan ötürü artık çok rahatım bu dernekte çektiğimiz zorluklar bugün meyvesini vermiş olduğunu görüyorum çok mutluyum demiştim 1. Üye bilgilendirme Toplantısında evet gerçekte de   yönetime ve  sizlere olan güvenimi boşa çıkarmamıştır. Bu toplantısında emeği geçen tüm yönetim kurulu üyelerine ayrıca teşekkür ediyorum.Merhum Dostum Mustafa Yiğit’e Allahtan Rahmet Diliyorum onu mücadelemizde yani bu dernekte yaşayacağız.Eski Çalışma arkadaşlarım adına toplantıya göstermiş olduğunuz ilgiden ötürü şükranlarımı arz eder, saygılarımı  sunarım.

Özalp-Saray Derneği Eski Halkala İlişkiler Sorumlusu Abdulgafur Erkaymaz Derneğimiz Kuruluş Amaçlarına En Uygun Ve Güzel Şekil Hizmetlerini Sunmakta ve yeni hizmetler yapılmalı başkanın değindiği Özalp ve Saray’da Sünnet Şölenine çok önemli ve desteklenmeli ön plana alınmalı çalışmalar takdir edici hepinize katılımlarınızdan dolayı şükranlarımı sunuyorum.

Ayrıntıların sinevizyon gösterisi ile ekrana geldiği programda daha sonra üyelerden söz alan Üyeler önce bu dernek kurulurken hiç birimiz bugün bu derneğin bu noktaya geleceğini tahmin bile edemezdik ama yetmez daha fazlası olmalı diyerek içinde bulunduğumuz müesseseden memnuniyetini dile getirdiler.

Üyelerin sırayla dilek ve temennilerini dile getirdikleri programın sonunda , Avazên Mezopotamya Programı ve Tuncer Özalp Show Sunucusu Tuncer Özalp ile Diğer Özalplı Sanatçılarımızdan Mıhemedê Serhedê, Dengbêj Metin , Ozan Şevket  ve Ömer Xelat Sanatçılarımızın hoş ezgileriyle devam etti.

• Yazının Tarihi: 21 Kasım 2014