Derneğimiz 15. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-EMITT te

Van Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden alının bilgiye göre, Van’daki programları dolayısıyla EMITT 2011’in açılışına katılamayan Vali Karaloğlu, hafta sonu turizmcilere moral vermek amacıyla İstanbul’a geldi.
Dernek Başkanımız Ekrem Eralmaç 2.Başkanımız Hüsamettin Ağar Dernek Kurucu Üyemiz ve iş adamlarımızdan Nizamettin Ağar ve Tekinin Ertürk Fuarın giriş kapısında tarafından karşılanan Karaloğlu ile Sn. Nizamettin Ağar Tekin Ertürk Ekrem Eralmaç ve Hüsamettin Ağar valimizle görüşerek dernek binasına davet ettiler vali bey derneğimizi çalışmalarını takıp ettiğini çok güzel işler yaptığınızı bu gün programım çok yoğun vana dönmek zorundayım size söz varıyorum derneğinize özel bir gün ayırıp İstabula geleceğini belirttiler

Ayrıca Fuarın giriş kapısında Yardımcısı Atay Uslu, Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı

(VATSO)  Zahir Kandaşoğlu, İstanbul Van Vakfı Başkanı Müjdat Çelik, İstanbul Esenyurt Vanlı Meclis Üyesi Mustafa Eralmaç ve Vanlı turizmciler tarafından karşılanan Karaloğlu, turizmcilerin tanıtım yaptığı 6 nolu salonda bulunan standı gezdi

Stanttaki ziyaretçilerle kısa süre sohbet eden Karaloğlu, gazetecilere bölgenin yeni turizm desdinasyon projesi ve Van Denizi suyunun cilt hastalıklarına etkisini anlattı.

Van Denizi Havzası ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Van, Bitlis, Hakkari ve Muş valiliklerinin çalışmaları olduğunu kaydeden Karaloğlu, bölgeyi yeni bir desdinasyon merkezi yaparak, Türkiye turizmine kazandırmak istediklerini söyledi.

Bölgenin çok önemli turizm değerlerine sahip olduğunu vurgulayan Karaloğlu, Van Denizi’nin de bu değerlerin en önemlilerinden biri olduğunu belirtti.

Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar kullanmadığımız değerleri gün yüzüne çıkarmak istiyoruz. Van Denizi havzasının hem doğu yakası olan Van’da, hem de batı yakası olan Bitlis’te gerçekten çok önemli kültürel değerlerimiz var. Onları bu fuarda sergilemeye çalışıyoruz. Doğu’da yeni bir turizm merkezi oluşturmaya, turizmi de çeşitlendirmeye gayret gösteriyoruz. Van ve çevresi gerçekten bir inanç merkezi. Van’da Akdamar Adası’ndaki kilise, Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Selçuklu Mezarlığı, yine Van’ın Erciş ve Gevaş ilçelerindeki Selçuklu Mezarlığı, kuzeyde ise Doğubayazıt’taki İshakpaşa Sarayı. Biz bölgeyi yeni bir desdinasyon merkezi olarak pazarlamaya çalışıyoruz. Van olarak da bu pastadan en büyük payı almak istiyoruz."

-"RESTORASYON ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK"-

Van’da son 1,5 yıl içinde tarihi mekanlarda devam eden ve yeni başlanacak olan restorasyon çalışmaları hakkında da bilgi veren Karaloğlu, şunları söyledi:

"Van’daki tarihi yapılanmada devam ediyor. Hem Van Kalesi hem de eski Van şehrindeki Hüsrevpaşa Külliyesi, Kayaçelebi Camii ve Saray Kapısı, Hoşap’ta, Hoşap Kalesi ve kümbetlerinde de restorasyonlar devam ediyor. Bu yıl yeni yatırımlar da olacak. Bugüne kadar maalesef Van Denizini ne turizmde, ne sporda ne taşımacılıkta ne de tatil de kullanmamışız. Biz geçen yıl Van Kedisi teması ile EMITT’e katılmıştık. Bu yıl ise Van Denizi ve Van Denizi suyu teması ile fuara katıldık. Bu yıl fuarda Van Denizi temamız olunca da Van Denizinin bir de maketini yaptık. Van Denizi suyunu şişeleyip vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Amacımız dikkatleri Van Denizine çekmek. Bununla ilgili İstanbul Üniversitesi’nin yürüttüğü akademik çalışmalar da tamamlandı. Bilim adamlarımızın ifadesini aktarıyorum. ‘Türkiye’de Van Denizi’ndeki mineral zenginliği kadar hiçbir kaplıca suyunda mineral zenginliği olmadığı’ söyleniyor. Bugüne kadar bilinmiyordu. Ama şuanda biliniyor. Biz bundan sonra Van Denizi suyunu, hem dillendirici hem de tedavi edici özelliğiyle de kullanmak istiyoruz."

• Yazının Tarihi: 17 Kasım 2014