Dernek kurucu üyemiz Nizamettin Ağar’dan memleketine vefa borcu

Derneğimizin Kurucu üyesi  İşadamı Nizamettin Ağar’ın doğup büyüdüğü Özalp ilçesine vefa borcunu ödemek üzere 350 bin TL harcayarak yaptırdığı Spor Kompleksi’nin açılışına Van Valisi Münir Karaloğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Van Milletvekilleri İkram Dinçer, Kayhan Türkmenoğlu, Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş, Özalp Kaymakamı Şener Çağlar, Saray Kaymakamı Ayşe Şeyda Çağlar, Sağmalı Belediye Başkanı Zeki Ebrulun Köy Muhtarları Aktif  Doğu Anadolu Sanayici Ve İşadamları Dernek Başkanı Mehmet Işık Genel sekreter Selami Kurt Başkan yardımcılarından Hadi Işık Hasan Kızılkaya Tekirdağ Vanlılar Dernek Başkanı Haluk Şakar Van Vakfından Suat Narin ve Maşallah Özalp-Saray Dernek  Kurucu Üyesi Tekin ErtürkTepe Ağrı Taşlı Çay Belediye Başkanı İsmail Taşdemir TEM Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Bahri Taşdemir Ve Başhekimi Hamit Taşdemir Çarıksız Nakliyat Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Yılmaz Selen Gümrüklemeden Sezai Gürdal Esenyurt Belediye Meclis Üyesi Mustafa Eralmaç Van Medisina hastanesinin Başhekimi ve kurum amirleri ile çok sayıda davetli  katıldı.

“BURADA DOĞDUM BURANIN EKMEĞİNİ YEDİM”

Açılış konuşmasını yapan İşadamı Nizamettin Ağar, 3 yıl önce Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik’in önerileri doğrultusunda Özalp’a spor kompleksi yapma kararı aldığını belirterek “Özalp’lı hemşerilerimizin de talebi üzerine bu spor kompleksini yaparak, gençliğimizin hizmetine sunuyoruz. Ben Özalp’ta doğdum, Özalp’ta büyüdüm ve buranın ekmeğini yedim.

Şu anda işim gereği İstanbul’da bulunuyorum. Ama ben İstanbul’da değil de Amerika’ya da gitsem yine doğup büyüdüğüm Özalp’ı unutmayacağım. Bu ilçenin bir evladı olarak gönlüm hep sizlerden yana olacak. Bundan sonra da imkanlarım dahilinde  hizmet etmeye devam edeceğim” dedi.

Derneğimizden Dernek Başkanı Ekrem Eralmaç Dernek 2.Başkanı Hüsamettin Ağar Genel Sekreter Mehmet Uçkan Halkla İlişkilerden Abdulgafur Erkaymaz Spor Komisyon Başkanı Bedrettin Akyol Yönetim Kurulu Üyelerinden Zeynel Sarımlı Medeni Güntürk Ahmet Özseçen Katıldılar.

Açılışta Konuşan dernek başkanımız Sn. Ekrem Eralmaç İstanbul ile Özalp-Saray arasında köprü olan derneğimize katkısından ve Özalpımıza yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Hizmetin rengi yoktur diyen dernek başkanı Mustafa Muğlalı kışlasının İsmin Değiştirilmesi gerektiğini atını çizen Eralmaç şöyle devam etti Muğlalı kışlasının Özalp halkında yaratığı rahatsızlı giderilmesi ve daha derin yaraların açılmaması kabuk tutmuş yaraları deşmemek gerektiğini ve buda en azında bu kışlanın adını değiştirilmesiyle mümkün olabilir. Konuşma Videosu için Tıkla >>>>

• Yazının Tarihi: 17 Kasım 2014