“Her nefis ölümü tadacaktır”. Hiç Bir Şüphemiz Yok Anacak Bu Neden Zor Geldi Anlamış Değilim.

Dostum, Kardeşim, Özalp-Saray Derneğimizin İcra Kurulu Üyesi Erdal Ebinç ’in Kardeşi Emin Özemre ve İhsan Gülden’in Aileleri Geçirmiş Olduğu Trafik Kazası Sonucu Yaşadığımız Acının Tarifi Elbette Yapılamaz ve Ne ilk Nede Sondur. Ölümün Gerçek Olduğu Bu Yaşamda ve Her Gün Yanı Başımızda Hiçte Yabancısı Olmadığımız Ölüm Neden Bizi Bu Kadar Sarstı Bu Yaşıma Kadar Böyle Bir Ayrılık Görmedim.

كُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ ثُمَّ إِلَيْنَا تُرْجَعُونَ

“Her nefis ölümü tadacaktır. Sonra Bize Döneceksiniz’’.

Hiç Bir Şüphemiz Yok Anacak Bu Neden Zor Geldi Anlamış Değilim. İki Aile Aydınlık Bir Günün Başlangıcı İçin Çıktıkları Yarınların Karanlık Sonu ve Bizleri İçin Hüznün Başlangıcı Adeta Hüzün Van’dan İstanbul’a Bir Bulut Gibi Sarmıştı. Bir Ağırlık Çökmüştü Yüreklere Kimsenin Eli Varamıyordu Bir Şey Yapmaya. Ama Onlar İçin Son Görevimizi Yapmak Zorundaydık ve En Sevdiklerinin Eliyle Yapılmalıydı. Erdal Kardeşim Emin, İki Oğlu ve İhsan, Eşi İki Çocuğu İçin Yanyana Açılan Mezarlara İnerken Adeta O Heybetli Vücudu Bir Büklüm Kalmıştı. Çaresizliğin ve Ayrılığın Hakim Olduğu Andı. Yine de Son Görevini Layıkıyla Yapmak Zorundaydı. Gözyaşlarını Durmak Bilmiyordu Benimde Boğazımda Düğümlenen Cümleler Aktaramıyordum Kelimeler Adeta Kifayetsiz Kaldığı Andı O An.

Ya Rab Bu Acıyı Bir Daha Gösterme Kimseye

Ebinç, Özemre ve Gülden Ailelerine Sabırlar Diliyorum. Acılarımızı Gerek Van’a Gelerek, Gerek Sosyal Medyada Paylaşanlara Şükranlarımı Sunuyor. Acının Rengi ve Dili Olmadığının Bir Göstergesiydi.

Vefat Edenlere Allah’tan Rahmet Kederli Ailelere Baş Sağlığı Diliyorum.

Yaralı Olan Merhum Emin’in Eşine Allah’tan Şifalar Diliyorum

Özalp-Saray Derneği