5.Geleneksel iftar yemeğine 1000 kişi katıldı.

Özalp-Saray Kültür ve Dayanışma Derneği Bener Restoranda düzenlenen 5.Geleneksel iftar yemeğine Dernek 2.Başkanı Hüsamettin Ağar, Dernek Genel Sekreteri Mehmet Uçkan’nın Sunuculuğu ve Talip Hocanın duası ile başlanan programa1000 kişi katıldı. İftar yemeğinin duasını yaptıran Talip Hoca da böyle güzel ve anlamlı gecelerde hep birlikte iftar yapmanın, başta tertipleyenler olmak üzere herkes için sevabının büyük olduğunu ve bir kişiye oruç açtıranın oruçlunun sevabına ortak olacağını, bunun da oruçludan hiçbir şey eksiltmeyeceğini belirten Talip Hoca, bir bardak su ile hatta bir tane hurma ile de olsa oruçlu insanlara iftar yaptırmanın büyük bir hayır olduğunu belirtti.

Sponsorluğunu Necip Kartal, Orhan Özbey, Nizamettin Ağar, Nevzat Makar, Hamit Şahin, Cengiz Gürsel, Cezir Çifti, Memduh İzcioğlu, Mehmet Işık, Seyfettin Özbey, Şahabettin Sürü, Vehbi Almalı, Şemsettin Bozkurt, Nihat Bozkuş, Erdal Ebinç’in yaptığı  Özalp-Saray Kültür ve Dayanışma Derneğinin düzenlendiği 5.Geleneksel iftar yemeğinde Dernek 2.Başkanı Hüsamettin Ağar ile Dernek Genel Sekreteri Mehmet Uçkan’nın Sunduğu programda yönetim kurulu Üyeleri MEMHET KAYA, CESİM ÇİÇEK, ABDULGAFUR ERKAYMAZ, HANİFİ KARAKOYUN, KADİR YANAN, MEDENİ GÜNTÜRK, MUSTAFA YİĞİT, EMİN ÇIRAK, NİHAT TAŞTEKİN, SADRETTİN ARTUÇ, TURAN KATILDI, VAHDETTİN ADAK, BEDRETİN AKYOL, M.ŞEFİK SÜRÜ, ZEYNAL SARIMLI sahneye davet edildi ve yaptıkları çalışmalardan dolayı büyük alkış aldı.

Yönetimin sahneye çağırılmasından sonra dernek başkanı davet edilerek hoş geldi konuşması yaparak Dernek faaliyetlerini anlatan dernek başkanı Ekrem Eralmaç bu sene 3.su düzenlenen geleneksel Futbol turnuvası, dernekte 22 yemekli taziye, 163 hasta ziyareti, 29 cenazenin  işlemleri yaparak Van’a gönderildiğini, 15 adli tıp vakası ile ilgilendikleri,86 düğüne ile 18 sünnet düğününe katıldıkları, 13 aile barışını sağladıklarını,12.865 adet Kan ihtiyacı için SMS gönderdiklerini, Çeşitli nedenlerden dolayı bilgilendirme amaçlı 586 bin SMS gönderildiğini, TV programlarında Van’ımızı temsil ettik, Üstatların ve derneğimizin gerek faaliyet gerek sıkıntılarını gidermek için zaman zaman işadamlarımızı ziyaret ettik dernek faaliyetlerinden kısaca bahsettikten sonra şöyle devam etti dernek Başkanı Ekrem Eralmaç Çeşitli etkinliklerimizde sizleri bir araya getirmekle birlikte bir kez de olsa iftar sofralarında ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Dernek Başkanının Konuşmasından sonra İş adamları adına Necip Kartal Kurumlardan ve genel olarak günün anlam ve önemine İlişkin Doç.Dr. Mehmet Çelik, Dernek Başkanları adın Yusuf Tuğçil, Sanatçılar adına Dengbêj Kazo söz alarak gecenin ve birlikte olmanın önemin değinerek dernek çalışmalarını takdire şayan buldular.

Resmi Kurumlardan

8.    Emrah Ay Ekin Radyo

Dernek Başkanları

1.    Mehmet Işık Akdoğu Dernek Başkanı

2.    Suat Narin Van Vakfı Başkan Yrd.

3.    Yusuf Tuğçil Van gölü ve Çevresi Dernek Başkanı

4.    Cafer Kanpolat Sultanbeyli Dernek Başkanı

5.    Bahattin Şen Gürpınar Dernek Başkanı

6.    Ramazan Baykara Başak Şehir Dernek Başkanı

7.    A.Herkim Baş Doğu ve Güneydoğu Platformu

8.    Abdurahman Erkek

Gelecek sene 6.sı düzenlenecek olan İftar yemeğimi denizin ortasında yapma sözü veren Marmara Denizcilik Müsteşarlığı Bölge Müdürü Cemalettin Selvi dernek çalışmaları yakında takip ettiğini ve yöneticilerle guru duyduğunu başarıların devamın dileyerek sözlerine son verdi.

Sahne alan Dengbêj Kazo, Mehmet Öndül ve Mehmedı Serhedı söyledikleri şarkılarla adeta İftar yemeğinden ziyade tam bir Şölen havasında geçti.

Haber:Fesih YORULMAZ

• Yazının Tarihi: 17 Kasım 2014