Başkanın Siteye İlşkin Açıklaması

Ekrem ERALMAÇ
Dernek Başkanı

Toplumumuzun değerleri ile örtüşen, sosyal ve kültürel yapımızı , sevgi ve saygı çerçevesi içinde, dostluk ve kardeşlik ilkeleri doğrultusunda, yardımlaşmanın ve dayanışmanın esas alındığı, çağdaş metot ve teknikleri kullanarak, profesyonel yönetim anlayışı içinde, üyelerin bilgi,birikim ve kültürel gelişimini  esas alan örnek bir dernek olmayı amaçlamaktadır.. Yönetimde öncülük anlayışı içerisinde, üyeler arasında koordinasyon sağlayarak karşılıklı iletişim içinde olmak. Amaç ve hedeflerimize ulaşmak için araştırma yapmayı,bunları yayınlamayı, yeniliklere açık olmayı,gelişen ve değişen bilişim ve iletişim araçlarını kullanmayı ilke edinmiştir.

Terazinin iki tarafında kimin durduğunun önemi yoktur önemli olan kefeyi tutan demir. Evet değerli dostlarımız ve üyelerimiz kefeyi tutan demir sizlersiniz. Sizler derneğinize sahip çıktıkça sahiplendikçe kimlerin yönettiği önemli değildir. Önemli olan sizlere hizmet etmeleri ve derneğinizin amacına uygun hareket etmeleridir. Bu bağlamda sizlerin derneğinizi takip etmenizi evlerimize kadar getirdik. Düğünlerde, taziyelerde tüm etkinliklerimi istediğiniz yerde ve zamanda yani İstanbul’da olmanız gerekmez Van’da her anı takip etmeniz için 8 tane kamera ile 24 saat evinizde izleme olanağını sunduk. Ayrıca derneğimizin Web sitesini hizmetinize sunduk. Bu sitede Özalp ve Sara ile ilgili artık her bilgiye rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Özalp ve Saray da yetişen ve şimdi gurur duyacağımız işle yapan insanlarımızla sizleri tanıştıracağız. Üye aidatlarınızın takibi yapabilirsiniz yani kısacası değerli dostlarımız ve üyelerimiz şeffaf bir dernek yönetimi için her bilgiye istediğiniz zaman ulaşma imkânını sunduk.

Dernek olarak hedeflerimizin büyük bir bölümünü başarıyla gerçekleştirmenin mutluluğu ile birlikte ileriye yönelik başka hedef ve projelerimizi hayata geçirmek ve bu hedeflerimize başta siz değerli hayırsever dostlarımız ve üyelerimizin desteği ile başarı ulaşacağımıza olan inancımız tamdır.

Bu hedef ve projelerimi önemlilerinde birisi  Öğrenci yurdu dur. Bir yıllık varlık istersen buğday, on yıllık varlık istersen ağaç, yüz yıllık varlık istersen insan yetiştir ve insan yetiştirme projelerine dahil olmamız kaçınılmazdır. Bu bağlamda,  Öğrencilerimizin eğitimlerinde çok önemli bir rol üstlenmiş bulunmaktayız. Öğrenci eğitiminde sorumluluklarımız bulunmaktadır.

Günümüz koşullarında çocuk yetiştirmenin önemini ve güçlüğünü biz anne baba olarak bizzat yaşamaktayız Öğrencilerimizi ahlaki bütünlük, evrensel akademik ve etik ilkeler ile ulusal ve toplumsal değerlerimiz çerçevesinde eğitmeye dikkat etmeli, ancak bu şekilde gençlerimizi ilkeli, yaptığı işe saygı duyan,  erdemli ve yurtsever bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunabiliriz.

Öğrenci yurdumuzu bir an önce faaliyete geçirmemiz lazım bu konuda   önümüzdeki günlerde de sizlerin katkı ve desteğiniz ile süreklilik göstereceğinden hiç bir kuşkum bulunmamaktadır.

Değerli Dostlar

Sözlerime son verirken derneğimizin kuruluşundan bu yana tüm etkinliklerinde emeği geçen her kese ve tüm çalışma arkadaşlarıma, özverili çalışmaları için bir kez daha teşekkür ederim.

Sizlerin yaratmış olduğunuz bu eseriniz için yürekten takdir etmekteyiz. Sizleri bir kez daha tebrik ediyor ve dernek yönetici arkadaşlarımın adına saygılarımızı sunuyorum.

Projelerimiz

• 2007 yılında Esenyurt belediyesinde temelini attığımız sosyal tesis ve öğrenci yurdumuzun
    inşaatının tamamlanması ve gelecek nesillerimiz için güzel işler yapmak.
  • Özalp ve saray ilçelerinin sınırında olan Kanıkaran bölgesine 15000 ağaç dikerek hatıra ormanı yapmak.
  • Üye sayımızı artırmak
  • Türkiye’nin dört tarafında bulunan tüm hemşerilerimizle birlik ve beraberlik içerisinde olmak.
  • İstanbul da Van ili Özalp Saray olarak bir amatör futbol takımı kurmak

DERNEĞİMİZİN KURULUŞUNDAN BUGÜNE KADAR BİZE DESTEK OLAN