8.Geleneksel İftar Yemeği

Özalp-Saray Kültür ve Dayanışma Derneği, Esenyurt Belediyesi Nikâh Salonunda Düzenlenen 8.Geleneksel İftar Yemeğinde Buluştu. Yaklaşık 2000 Kişinin Katıldığı İftarda, Özalp-Saray Dernek Üyeleri Başta Olmak Üzere, Bölgemizin İş Adamları, Dernek Başkanları, Sivil Toplum Örgütleri, Sanatçıları, Basın Mensupları Bu Özel Günde Bir Araya Geldiler.

Dua ve Merhum Mustafa Yiğit ve Cabar Çalışır Anmasından Sonra Özalp-Saray Kültür Ve Dayanışma Derneğinin Genel Sekreter Mehmet Uçkan’nın Coşkulu heyecanlı ve akıcı sunumuyla Yaptığı İftar Programında Yöneticiler takdim etikten Sonra, Yöneticiler Katılan Misafirlere Tek Tek Teşekkürlerin Ardından Genel Sekreter Mehmet Uçkan Programa Katılan İş Adamlarımızı, Sivil Toplum Örgütlerimizi Meclis Üyelerimizi, Sanatçılarımızı ve Basın Mensuplarını Takdim Ettikten Sonra. Dernek Başkanı Sn. Hüsamettin Ağarı Açılış Konuşması için davet eti.

Başkan

“ Sosyal Bütünleşme ve Dinsel Sorun Olan Sünnet Şölenine Önemine Değindi.

Selamlanın Ardından Özalp Saray Dernek Başkanı Hüsamettin Ağar Yoğun katılımın olduğu İftar Programında Bizleri Yalnız Bırakmadıkları ve Yaptığımız Hizmete Değer Veren Tün Katılımcılara Şükranlarımı Sünüyorum Diyerek bu iftar programında desteklerinizi esirgemeyen Esenyurt  Belediye Başkanı Sn. Necmi Kadıoğlu ‘na Yemek Organizasyonu Yapan Doğan Yemeğin Sahibi Ayhan Gökçe’ye Yemek için Maddi Katkıda Bulunan  Hayırseverlere  İftar Programı için İlçemizden Gelen Özalp Meslek Yüksek Okulu Müdürü Nazmi Yüksel ve Genel Sekreter Burhan Koç’a  Siyası Parti Temsilcilerine Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanlarına Özalp Saray Dostlarına ve Üyelerimize Teşekkür Ederek Başladı. Geçen Sene Verilen Vaatlerin Yerine Getirdiklerini Buların başında Dernek hizmet aracı ve Geleceğimiz olan Öğrencilerimize Burs Vermenin Mutluluğunu Yaşıyor ve Sizlerle Paylaşmanın Ayrıca Mutluluğunu Yaşıyoruz Yönetim  Olarak .

Derneğin kuruluşundan bu yana emeği geçen Her kasa teşekkür ediyorum. Biz bu işe gönül verdik ve kendimize en iyiyi yapmayı hedef seçtik. Yönetimim Adına Tekrar Katılımlarınızdan dolayı şükranlarımız sunuyorum. Yaklaşan mübarek Ramazan bayramınızı kutluyor hayırlara vesile olmasını diliyor saygılarımı sunuyorum” dedi.

Özalp-Saray Kültür ve Dayanışma Derneği Onursal Başkanı Sn. Ekrem Eralmaç Misafirleri selamlamasının ardından bir konuşma yaptı. Onursal Başkan Eralmaç Bizler İnsanlarımızın sorunlarını ve sıkıntılarını doğru analiz edip sorunlarını çözmeyi amaçlayan bir dernek olduk. Sivil toplum örgütleri olarak söyleyen değil, icraat yapan bir dernek Olduk. Bu anlamda  Özalp-Saray Derneği İstanbul da yaşayan tüm Hemşerilerimizin, sorunları tartışmaya ve çözüm üretmeye İlke edinmiştir.

Kedimize Kutsal bulduğumuz bu derneği artık biz anlatmayacağız sizler icraatlarıyla değerlendirecek ve vicdanen muhasebesini yapacak ve anlatacaksınız ben şahsen arkamı dönüp baktığımda Arkadaşlarım bu görevi layıkıyla yapıyorlar.

Geçen Sene ramazanda Kardeş Kavgası nihayet son bulsun ve barsı ve sevinin hakim olacağı bir ortam için ne yapabiliriz demiştik ve Cenabı Allaha hep beraber dua etmiştik şimdi bu ortam sağlamış ve bu ortamın bozulmaması nihai soncu varması için Allah rızası için Kimi elinden Ne geliyorsa Yapsın. Diyerek sözlerine katılan tüm konuklara teşekkür ederek konuşmasına son verdi

Onursal Başkan Ekrem Eralmaç’ın konuşmasının ardından, Kültür Dershaneleri –Okyanus Kolejleri’nin Sahibi Sn. Orhan Özbey Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Sn. Cemalettin Şevli, Van vakfı Başkanı Müjdat Çelik, Özalp Meslek Yüksek Okulu Müdürü, Sn. Nazmi Yüksel konuşmalarında,  Özalp-Saray Kültür ve Dayanışma Derneğine Hizmet etmekten zevk alan bir yönetimden de bu beklenir diyerek Yönetim kurulunu tebrik ettiler ve böylesi güzel bir kaynaşma ve dayanışma etkinliği düzenlediklerinden dolayı şükranlarını sundular .

Derneğimizle kardeş Dernek Olma Kararı Alan Derneklerle Karşılıklı Kardeşlik Protokolü imzalandı. Derneğimiz Tarafından Hazırlana Plaketler Verildi. Aktif Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernek Başkanı Sn. Hasan Kızlıkaya’ya Plaketini Orhan Özbey ve Nazmi yüksel Tarafından Takdim Edildi. Esenyurt Ordulular Dernek federasyonu Başkanı Sn. Hüseyin Akbaş’a Müjdat Çelik ve Suat Narin Tarafından Takdim Edildi. Esenyurt Sinoplular dernek Başkanı Sn. Aşkın Demirel’e Ekrem eralmaç ve Nizamettin Ağar Tarafından Takdim Edildi. İlçemiz Savatlı köy Dernek başkanı Sn. Ecevit Taştı’ya Erdal Ebinç ve Yılmaz Şen Tarafından takdim edildi. Protokolde Dernekler Ortak Olarak Her iki dernek yönetim kurulu kararları doğrultusunda imzalanan iş bu protokol ile kardeş dernekler, karşılıklı dayanışma ve işbirliği içinde, tüzüklerinde belirtilen kuruluş amaçları doğrultusunda dernek üyeleri, halkımız ve ülke menfaati doğrultusunda gerçekleştirilecek kültürel ve sosyal etkinliklerde birlikte çalışma kararı almıştır.Kardeş dernekler, yönetim kurullarınca alınan karar doğrultusunda iş bu kardeşliğin ilelebet sürmesi ve her iki dernek ve üyeleri için hayırlara vesile olmasını temenni eder.

Konuşmacıların ve Kardeş Dernekler Protokolünün imzalanmasından sonra ardından sahneyi sanatçılar aldı. Dengbıj Kazo, Hemê Hacı, Mêhemedê Serhedê, Tuncer Özalp, Yusuf Çalışır ve Ozan Şevket sanatçılarımız söyledikleri birbirinden güzel türkülerle kimi zaman hüzün, kimi zaman neşe saçtılar. Geceye katılan konuklar keyifli bir müzik Şöleni’nin tadına vardılar

Gelenekselleşen İftar Yemeğimizin Organizasyonu yapan Doğa yemek Sahibi Ayhan Gökçe’ye Cemalettin Şevli ve Derneğimizin tanıtın ve organizasyon çekimleriniz yapan Yönetmen Mehmet yaraş’a Özalp-Saray Kültür ve Dayanışma Derneğinin hazırladığı plaket vererek onure edildi.Şölen geç saatlere kadar devam etti.

Katılan Yöneticilerimiz

Abdulkadir Yanan, Ahmet Ömürlü, Ali İhsan Merey, Aydın Ertürkmen, Bahattin Kalabalık, Bedrettin Akyol, Bülent Kılıçal, Celal Mağat, Cengiz Gürsel, Cesim Çiçek, Emin Benöz, Fesih Oktay, Halit Çalışır, Haluk Şakar, Hanifi Karakoyun, Kerem Özmentaş, Kiyasettin Özöner, Medeni Güntürk, Mehmet Uçkan, Nihat Taştekin, Nihat Bozkuş, Recep Tanrıtanır, Salih Bozkurt ve  Turan Katıldı

HABER:Fesih Yorulmaz

• Yazının Tarihi: 21 Kasım 2014