Akdoğu Derneği ile Sünnet Şöleni

Merkezi İstanbul’da bulunan Aktif Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (AKDOĞU), 10.05.2011 tarihinde Sosyal sorumluluk projeleri olan Sünnet şöleni için Çat’lı işadamları yemekte buluşarak İstanbul’da geleneksel hale getirdiği sosyal sorumluluk projelerine adına kurulu bulunduğu Doğu illerimizi de kapsayacak şekilde Binlerce çocuğun ücretsiz sünnet edilmesini iş adamlarıyla paylaşarak  desteklerini aldılar.

Akdoğu yönetim kurulu ,Erzurum ve Van illerimizde dar gelirli ailelerden tespit edilecek çocukları sünnet etme kararı almıştı. Bu yıl Erzurum’un kırsal iki ilçesi olan Çat ve Karayazı ilçeleri ile Van’ın Özalp ve Saray ilçelerinde gerçekleştirilecek olan sünnet organizasyonları önümüzdeki yıllarda farklı illerde devam ettirilecek.

Erzurum’un Çat ilçesinde 700 yoksul çocuğu düzenlenen törenle sünnet ettirdi.

Gurbetteki işadamları memleketlerindeki yoksul ailelerin çocuklarını unutmadı. AKDOĞU, Çat merkez ve bağlı 43 köydeki 700 Karayazı’da 500 çocuğu kaymakamlığın desteği ile sünnet ettirdi. Devlet Hastanesi’nde uzman genel cerrahlar tarafından sünnet edilen çocuklara, aile ve yakınlarına Yatılı Bölge İlköğretim Okulu’nda öğle yemeği verildi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından ses sanatçıları Amir Ateş, Murat Yıldız ve Aydın Aydın sevilen eserlerini Türkçe ve Kürtçe seslendirdi. Bu arada hayatlarında ilk kez karşılarında palyaço gören çocuklar ise animasyonlarla neşeli dakikalar yaşadı.

AKDOĞU Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Işık, İstanbul, İzmir, Denizli, Ankara ve çeşitli illerdeki doğulu iş adamı ve sanayicilerin doğdukları topraklara vefa borcunu ödemek adına sünnet töreni düzenlediklerini söyledi. Çat ve Karayazı’da toplam 1200 çocuğu sünnet ettirdiklerini hatırlatan Işık, "Doğduğumuz toprakları ulatmadık. Vefa borcumuz var. Çat’ta 700 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Karayazı’da 500 çocuğumuzu aynı şekilde sünnet ettirdik." dedi.    Kaymakam Levent Yazıcı ise iş adamlarına örnek davranışlarından dolayı teşekkür etti. İki oğlunu sünnet ettiren Nusret Bolva, "İşadamlarımızın, çocuklarımızın sünnetini üstlenmesi bizleri mutlu etti." diye konuştu.    Sünnet töreni sonrasında AKDOĞU yönetimi tarafından emeği geçenlere şükran plakati sunuldu. Programa Belediye Başkanı Şibli Saydın, İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Taşkesenligil ile çok sayıda davetli katıldı.

AKDOĞU DERNEK BAŞKANI "HER ÇOCUĞUN GÖZ YAŞI BİZİM İÇİN AYNIDIR"

Haber:Fesih YORULMAZ

• Yazının Tarihi: 17 Kasım 2014