Değerli Hemşehrilerim, Sevgili Özalp-Saray’lılar,

Birlik ve Beraberlik İçinde Özalp-Saray Derneğimizin 6.Olağan Genel Kurulu 30 Ekim 2021 Tarihinde Yapılmış ve Üyelerimizin Desteği İle Özalp-Saray Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Seçilmiş Bulunmaktayım. Yeni Dönemde Derneğimizin Büyük Sorumluluğunu Omuzlarıma Almanın Gurur ve Bilinci İle Hizmet Edebilmenin Sevincini Sizlerle Birlikte Yaşayacağım.

Derneğimizin Eski Başkanlarına, Özellikle Bizler İçin Büyük Değer İfade Eden ve Bu Derneğe Başkanlık Yapmış, Hepimize Önderlik Yapan Bizlerle Birlikte Bu Derneğin Yaşamasına Katkıda Bulunmuş ve Derneğimizi Bugüne Getiren Kurucu ve Onursal Başkanımız Sn. Ekrem Eralmaç Şahsında Emek Verip Bizlere Emanet Etikleri Bu Derneğimiz İçin Onlara Teşekkürü Bir Borç Biliyorum..

Üye Olarak, Bugün Aramızda Bulunmayıp Ebediyete İntikal Etmiş Değerli Yönetim Kurulu Arkadaşlarımızı ve Tüm Hemşerilerimizi Rahmetle Anıyorum

16 Yıl Önce 2006 Yılında Kurulan Derneğimiz O Günden Günümüze Kadar ve Dileriz ki Daha Uzun Seneler Çeşitli Faaliyetler Göstererek Hizmet Verecektir.

Yıllar Geçtikçe Sizlerin de Takdir Edeceğiniz Gibi “Özalp-Saray Derneği” Bir Marka Olarak Karşılanmaktadır. Markayı Oluşturmak, Onu Yaratmak Kolay Bir İş Olmadığı Gibi Sadece İstekle ve Arzuyla Olmuyor. Ancak Hizmetleri ve Toplumun Kabul Etmesiyle Gerçekleşebilmektedir. Marka Yaratmak, Uzun Yıllar Titiz ve Başarılı Çalışmayı Gerektirir ki Özalp-Saraya Bunu Başarmış Nadir Derneklerden Biridir. Bundan Sonra da Dernek Olarak, Edinilmiş Bu Marka Değerini Artırmaya Yönelik Her Türlü Gayret ve Çalışmanın İçerisinde Olacağımızı ve Bu Süreci Yine Siz Değerli Üyelerimizle El Ele Vererek Gerçekleştireceğimizi Özalp-Saray Derneğinin Sevgisini Gönlünde Yaşatan Sizlerin; Maddi Ve Manevi Desteklerini Esirgemeyeceğinize İnancım Tamdır.

Sevgili Özalp-Saray’lılar

Özalp-Saray Derneği Başkanı Olarak Hemşerilerimizin Desteğiyle Derneğimiz  İçin Güzel Projelere İmza Atabilmek Amacındayım. Bütün Hemşerilerimizin ve Üyelerimizin İyi ve Kötü Günlerinde Hizmetlerinde Olmak İçin Çaba Sarf Edeceğiz.

Üç Yıl Başkanlığını Yürüteceğim Derneğimizde, Derneğimizi Kurumsal, Ekonomik ve Sosyal Açıdan Güçlendirmek İçin Üye, Dost ve Hemşerilerimin Görüş ve Önerilerini Dikkate Alarak Yürüteceğiz.

Özelikle  İstanbul’daki Özalp-Saray’lı Bilim Adamı, Hâkimi, Avukatı, İşadamı, Bürokratı, Sanatçısı, Yazarı, Araştırmacısı, Gazetecisi, Bestekârı, Şairi, Müzisyeni Ve Daha Sayamadığımız Nice Değerlerimizi Bir Araya Getirmek Çabası İçinde Olacağız.

Kültür Sanat Birimi  ve Aynı Zamanda Sizlerin Gayret ve Çabalarıyla Geçmişte Olduğu Gibi Bundan Sonra da Kültürel Faaliyetlere Devam Edecektir. Gençlerimiz ve Çocuklarımızı Kültürel Değerleriyle Yaşatmaya ve Yöresel Kültürlerini Devam Ettirmeye Özen Gösteren Etkinlikler Yapacağız.

Özalp-Saraya Derneği’nin Üye Bilgi Sistemi Yenilenmesiyle Sizlere Daha İyi Hizmet Vermek Yolunda Bir Adım Daha Atmış Bulunuyoruz. Siz Değerli Üyelerimiz Kendi Cep Telefonlarından Ödemlerinizi Bilgileriniz Güncellemeyebilme Olanağı Sağladık

“Burası Benim Mekânım Diyebilmeliyiz”

Çeşitli Faaliyetlerde Bulunabilmek, Hemşerileriyle, Dostlarıyla Buluşup Sohbet Edebileceği, Çeşitli Etkinliklerle Birlikte Olmanın, Bir Arada Bazı Faaliyetler Yapabilmenin Hazzına Varacağı Mekândır Özalp-Saray Derneği ve Bizlerde Burada Bu Tadı Alarak Burası Benim Derneğim Demeliyiz ve Sahip Çıkmalıyız.

Hemşeri Dernekleri Kendi Yörelerinin Kültürel, Adet ve Geleneklerini Muhafaza Etmeye Çalışırken, Hemşerilik Anlayışı ve İlişkiler Geliştirilirken Unutulmaması Gereken Unsur; Kendileri Gibi Düşünmeyen ve Yaşamayan Farklı İnsanları da Anlayışla Karşılamak, Farklılıklarını Kolay Hazmetmek ve Farklılığı Zenginlik Olarak Kabullenmek Durumundayız. Zor Ama Olması Gereken Erdemliktir.

Hal Böyleyken Köyden Kente, Kentten Kente Değişik Amaç, Gaye ve Sebeplerle Yer Değiştiren, Gurbete Çıkan Hemşerilerimizin Durumları İçin Gücümüz Yettiğinde, Dilimiz Döndüğünce Gurbette Yaşayan Birisi Olarak, Anlamaya, Anlatmaya Çalışacağım

Sivil Toplum Örgütleri Yenilikleri Benimsedikçe, Kurumsallaştıkça ve Üyeleri Birbirleriyle Bilimsel Ortamda Kenetlendikçe Güçlenir, Gücünü Arttırır. Bizler Siz Değerli Özalp-Saraya Derneği Üyeleri İçin Geçmişte Bir Ateş Yaktık ve Bu Günleri Gördük.  Bu Ateşin Işığı İle Etrafı Daha Net ve Daha Aydınlattığını Gördük. Bu Işığın Sizlerin Desteği Katkısı ve Sahiplenmesiyle Sönmeyeceği ve Güçlenip Her Kese Güneş Olacaktır.

Özalp-Saray Derneğinin Sevgisini Gönlünde Yaşatan Sizlerin;

Maddi Ve Manevi Desteklerini Esirgemeyeceğinize İnancım Tamdır.

Bütün Üye ve Hayırsever Hemşerilerimize; Gelin Dostlar, Bir Ve Beraber Olalım. Zoru Kolay Kılalım. Bir Elin Nesi Var; İki Elin Sesi Var. Birlikten Kuvvet Doğar.

Sevgi Tercih, Saygı Mecburiyettir.

En İçten Dileklerimle Sizlere Sevgi Ve Saygılar Sunuyorum.

Musa Önlüer

Özalp-Saray Derneği