Esenyurt İlçe Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu Sağmalıda

Türkiye’nin bir çok il ve ilçesinde iş adamlarının katkılarıyla yatırımlar gerçekleştiren İstanbul Esenyurt İlçe Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu beraberindeki iş adamları Özyurt İnşaat sahibi Orhan Özyurt, HMF inşaat sahibi Halil Yılmaz, Abdurahman Timuroğlu, İsmail Ayaz, Nurettin Taştekin, Nizamettin Ağar ve Mega İnşaat sahibi Seyfettin Başkan’ın yanı sıra İstanbul Esenyurt İlçe Belediye meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu grup

Van’ın meşhur kahvaltısını yaptıktan sonra Van’ın Özalp ilçesine bağlı Sağmalı Beldesi’ne gitmek üzere yola çıktılar. Yoğun araç konvoyu ile Sağmalıya gelen gruba Özalp Kaymakamı Şener Çağlar, Çaldıran Kaymakamı İbrahim Dündar, Gevaş Belediye Başkanı, Akdamar Belde Belediye Başkanı, Saray Belediye Başkanı’nın yanı sıra vatandaşlar eşlik etti. Sağmalıya ulaşan grup burada Özyurt İnşaatın sahibi Orhan Özyurt’un bağışı ile Esenyurt İlçe Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun aracılığı ile Sağmalıya Cadde yapımı için gönderilen 400 bin TL ile inşa edilen caddenin açılışını gerçekleştirdiler. Sağmalı Belde Belediye Başkanı Zeki Erbulun ve Sağmalı halkı tarafından alkışlarla karşılanan Kadıoğlu ve beraberindekiler, araçlarda iner inmez caddenin açılış kurdelesini orada bulunan çocuklarla birlikte kesti

Daha sonra belediye binasına geçen grup burada ikram edilen çaylardan içti. Erbulun’un Kadıoğlu’na ve beraberindekiler kilim hediye etmesinin ardından Kadıoğlu ise Erbulun’a masa saati hediye etti. Ardından bahçede düzenlen törene katılan grup burada yoğun halk tarafından karşılandı.

Özalp-Saray Kültür ve Yardımlaşma Dernek 2.Başkanı Hüsamettin Ağar ile Dernek Genel Sekreteri Mehmet Uçkan’ın Programın sunuculuğunu ile Sağmalı Belde Belediye Başkanı Zeki Erbulun kürsüye davet edildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Sağmalı Belde Belediye Başkanı Zeki Erbulun, beldenin yüz ölçümü ve nüfusu ile ilgili bilgiler verdi. Esenyurt’tan Sağmalıya yapılan 400 bin TL’lik destekten dolayı 750 metrelik bir yolun yapıldığını ifade eden Ebrulun, işadamlarına ve Kadıoğlu’na bu desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Van Vakfı Genel Sekteri ve işadamı olan Nizamettin Ağar da, Esenyurt Belediye Başkanı Kadıoğlu’nun İstanbul’dan Van’a bir yol açarak, gönül yolu açtığını ifade ederek, Kadıoğlu’nun projesinin halk olduğunu söyledi. Kadıoğlu’nun masa başında oturarak proje üretmediğini, sürekli halk içinde bulunan bir kişi olduğunu vurgulayarak, Kadıoğlu’nun insana vermiş olduğu önemden bahsetti.

Özalp-Saray Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ekrem Eralmaç Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun yer zaman mekan bilmeden gözetmeden halka hizmet etiğini ve dernek binasının yeri ve inşaatına verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Ardından konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen İstanbul Esenyurt İlçe Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ise eskiden Edirne’den Kars’a kadar diye söylemlerin dile getirildiğini ifade ederek, artık Edirne’den Van’a kadar söyleminin geçerli olduğunu belirtti. Bunun böyle olduğunu göstermek için geldiklerini vurgulayan Kadıoğlu, “Biz ülkemizi seviyoruz. Ülkemizin her köşesinde bulunan sıkıntılar bizim sıkıntılarımızdır. Yıllardır düşmanlıklar yüzünden ülkemiz büyük sıkıntılar çekti. Biz insanımızın bundan muzdarip olduğunu biliyoruz. İnsanlarımızı kalkındırmamız gerek. Nerede insanımız varsa gücümüzün gittiği yere gidiyoruz.

Ben daha iyi olacağı inancındayım ve geçmişte yaşanan insanlık ayıpları demokrasi ayıplarından insanlarımız kurtulacaklar” dedi.

Necmi Kadıoğlu konuşmaları sonunda iş adamları HMF İnşaat sahibi Halil Yılmaz ile Mega İnşaat sahibi Seyfettin Başkan’dan beldeye gençler için suni çim saha ve okulun araç gereçlerinin yenilenmesi konusunda söz alırken, küçük çocuklar için ise bir oyun parkının yapılması için Nizamettin Ağar’dan söz aldı.

Konuşmaların sona ermesinin ardından Sağmalı Belde Belediyesi tarafından hazırlanan yemeğe geçildi. Yemeğin ardından Sağmalı’dan ayrılan Necmi Kadıoğlu ve beraberindeki işadamları Özalp Kaymakamlığı’na geçti. Burada içilen çaylardan sonra Nizamettin Ağar’ın Özalp ilçesine inşa ettirdiği ve yapımı bitmek üzere kapalı spor salonu gezildi. Kaymakam Çağlar ve Kadıoğlu’na salonla ilgili bilgiler veren Ağar, buranın kısa bir süre sonra biteceğini kaydetti. Yapılan incelemelerin ardından Özalp’tan ayrılan Necmi Kadıoğlu ve iş adamları akşam saatlerinde Akdamar Oteli’nde Özalp-Saray Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin organize ettiği yemeğe katıldı. Birçok davetlinin katıldığı yemeğin yenilmesi ile birlikte grubun Van temasları sona erdi.

• Yazının Tarihi: 17 Kasım 2014