Êzidi Kürt Milletvekili Viyan Daxil’e Geçmiş Olsun Ziyareti

Ezidi Kürtlere Yönelik Katliamı Irak Parlamentosundan Yaptığı Konuşmasıyla Tanıdığımız Ezidi Kürt Parlamenter Viyan Daxil Sincar Dağı’nda Mahsur Kalan Êzidilere Yardım Taşıyan Helikopterin Düşmesi Sonucu Yaralanmıştı. Dernek Başkanımız Nihat Bozkuş , Halkla İlişkiler Sorumlusu Fesih Oktay ve Dernek Müdürü Fesih Yorulmaz Êzidi Kürt Milletvekili Viyan Daxil’e Geçmiş Olsun Ziyaretinde Bulundular.
Viyan Daxilin Babasıyla Yapılan Görüşmelerde Kazada Ayağı Kırılan Daxil, Durumunun İyi Olduğunu ve İki Güne Kadar Taburcu Olunabileceğini Söyledi.
Şengal Deki Katliama İlişkin Daxil “Hepinizin Gördüğü Gibi Ezidilerin Durumu Kötü. Başına Gelmeyen Kalmadı. Ezidi Halkının Hepsi Köylerinden Kaçarak Dağa Sığındı. Oradaki Durumları Çok Kötü. Onlara Bir Şey Yapabilmek ve Yardım Elinin Uzatılması İçin Feryat Ediyoruz. Hepsinin Durumları Çok Kötü Perişan Oldular.”

Daxil ‘’Ziyaretlerinizden Son Derece Memnun Olduğunu Ancak Bundan Önemlisi Bir Şeyler Yapabilmek O İnsanların Yardımına Koşmak. Onların Hiçbir Şeyi Kalmadığını.Her Şeyleri Yok Oldu Bunu Anlatmak Mümkün Olmadığını ‘’ Zaman Zaman Duygulandı .
Daxil ‘’Şengal de Ki Kürt Ezidilerin Katliamı Felaketi Kürtlerin Birliğine Vesile Olduğunu Umarız Bundan Sonra Birliklerine Daha Önem Verirler.’’

Amerikan Hastanesi‘de.

Özalp-Saray Derneği'nin fotoğrafı.