Özalp-Saray Derneği Öncülüğünde Vanlılar Gelecekleri için Buluştu

Derneğimizin öncülüğünde Esenyurt ve Kıraç’ta bulunan diğer Van derneklerimizle Vanalıların birliği ve beraberliği için düzenlenen Van’a has kahvaltıda Esenyurt ve Kıraç’ta ikamet eden Van’lı iş adamları, esnaflar ve halk yoğun ilgi gösterdiği kahvaltıda.

Katılan Sivil Toplum kuruluşları
VAN VAKFI 2, BAŞKANI DOÇ.DR. MEHMET ÇELİK,

VAN VAKFI GENEL SEKRETERİ NİZAMETTİN AĞAR,

VAN FEDERASYONU BAŞKANI SEYİTHAN İŞSİZ,

GEVAŞ İLÇESİ DERNEĞİ BAŞKANI SALİH SALİHOĞLUALİ,

BİZİM VAN DERNEĞİ BAŞKANI İSA YAVUZ,

VAN GÖLÜ GÜZELLŞETİRME DERNEĞİ BAŞKANI FUAT AYDIN,

VAN ÇİÇEKLİ ÇEVRE KÖYLERİ DERNEĞİ BAŞKANI ZEYNAL ŞATA,

İSTANBUL İLİ VAN’LILAR DERNEĞİ BAŞKANI MURAT ÖZDEN,

ENGIL SU DERNEĞİ BAŞKANI ZEKİ BAYRAM,

BAHÇE SARAY DERNEĞİ BAŞKANI MEHMET YALVAÇ,

ÇATAKLAR DERNEĞİ BAŞKANI ÇİHNAGİR BALKA

EDREMİT İLÇESİ VE ÇEVRE KÖYLER DERNEĞİ BAŞKANI NURETTİN ÇİÇEK

Açılış konuşmasını yapan Özalp-Saray dernek başkanı Ekrem Eralmaç birlik beraberlik mesajı vererek katılımcıları birlik beraberlik içinde Vanlı olarak birbirimize olan saygıyı kaybetmeden konuşulmaya anlaşmaya ve birbirimizi kırmama konusunda itidalli olmaya davet etti.

Yerel seçimlere verdikleri çeşitli mesajlarla birlikte Doç. Dr. Mehmet Çelik Vanlıların mutlaka temsil edilmesi gerektiğini ancak sağduyu da elden bırakmamaları konusunda kalabalığı uyardı ve Türk Kürt kardeşliğine vurgu yapatı. Kimsenin kimseden üstünlüğü olmadığını birbirimizi ötekileştirmeden haklarımızı savunmalıyız.

Sn.Nizamettin Ağar günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Nizamettin Ağra, Yerel seçimlere değinerek, hiç kimsenin Vanlıların birliğini, bütünlüğünü, bozmaya gücünün yetmeyeceğini söyledi.

Federasyon Başkanımız Sn. Seyithan İzsiz Özalp-Saray derneğinin bu öncülüğünden dolayı teşekkür edip bundan sonraki çalışmalarımızın Fed’in bünyesinde bir komisyon kurulmasının ve çalışmaların devamı bu bölgedeki 9 tane derneğimiz sık sık bir araya gelerek bir an önce aday adaylar belireme ve adaylarını seçime hazırlaması gerektiğini belirterek kahvaltı son bulmuştur.
Birlik beraberlik mesajlarını dile getiren dernek başkanlarımız Salih Salihoğlu , İsa Yavuz , Fuat Aydın , Zeynal Şata , Murat Özden , Nurettin Çiçek , Mehmet Yalvaç , Cihangir Balka  ve Zeki Bayram hiç bir faklılk gözetmeksizin yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlanmalıyız ve kişisel menfaatları bir kenara bırakarak Vanlılar için birlikte hareket etmeliyiz özelikle parti ayırımı gözetmememiz gerektiğine deyindiler.

• Yazının Tarihi: 14 Kasım 2014